Cavendish Sağlık

DİŞ TEDAVİLERİ VE AĞIZ SAĞLIĞI

CavendishHealth-DişHastalıkları-MiniBanner(768x515)

DİŞ ESTETİĞİ

Dişlerin görünümündeki problemler insanların sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen önemli bir öğedir. Göze hoş görünen, güldüğünüzde ahenk içinde dizilişte olan dişler insanların yaşamına pozitif etkisi olmakla birlikte kişisel bakımın etkili belirtilerindendir. Göz alıcı bir gülümseme kişilerin özgüvenini ve sosyal iletişimini önemli derecede artırarak iş ve özel hayatlarındaki başarı ve mutluluğu sağlamaya katkıda bulunur.

Dişlerin dizilişlerindeki çapraşıklıklar, diş aralarındaki geniş boşluklar veya koyu renkli dişler gibi problemler gülüşünüzü olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca daha önce yapılmış rengi veya uyumu bozulmuş kaplamalar, rengi koyulaşmış dolgular ve dişeti problemleri de hem sağlık hem de estetiği kötü etkiler.

 

Diş Estetiğinde Sıklıkla Uygulanan Yöntemler

  • Lamina (yaprak) porselenler
  • Tam seramik kaplamalar
  • Porselen dolgular

 

DENTAL İMPLANT

Dental implantlar, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve insan dokuları ile uyumlu malzemeden üretilmiş yapay diş kökleridir. Çoğunlukla yüzey özellikleri geliştirilmiş titanyumdan üretilen diş köklerini taklit edecek şekilde dizayn edilen çeşitli boy ve çaplarda üretilen vida şeklinde yapılardır.


Dental implant tedavisi iki aşamada gerçekleştirilir. Birinci aşama implantın yerleştirileceği bölgede kullanılmasına karar verilen implantın boy ve çapına uygun bir yuvanın komşu dişlere, yumuşak dokulara ve diğer anatomik yapılara zarar vermeden doğru pozisyonda ve ideal açıda hazırlanması ve onu takiben hazırlanan yuvaya implantın yerleştirildiği cerrahi aşamadır. İmplant kemik içine yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelmesi, kemikle kaynaşması için gerekli olan iyileşme süreci başlar. Bu süreç yaklaşık olarak üç ay kadardır ancak bazı durumlarda daha kısa veya daha uzun olabilir. Bekleme süresinin sona ermesiyle birlikte ikinci aşamaya geçilir ve implantların üzerine tedavinin başlangıcında planlanmış olan protezlerin yapımına başlanılır. Bu aşamada yapılacak olan protezin tipine göre iki gün ile iki hafta arasında değişmektedir.

 

Dental implantların yerleştirilmesi işleminin cerrahi bir işlem olması nedeniyle bu işlemin tercihen bir ‘Çene Cerrahisi Uzmanı’ tarafından yapılması uygundur. 

 

DİŞ KAPLAMA

Diş kaplama çeşitleri kullanılan materyallere göre adlandırılır. Geçmişten günümüze teknoloji ve maddeler bilgisinin gelişimine bağlı olarak da hem dayanıklılık hem de estetik açısından farklı materyaller kullanılagelmiştir. En eski materyaller altın içerikli alaşımlardı. çok eski ve çok uzun geçmişe sahip kaplamalardı. Ama estetik özelliği çok sınırlıydı. Yeni materyallerde özellikle seramikler kullanılmaktadır. Seramikler özellikle diş rengini birebir kopyalayabilme açısından çok avantajlı materyallerdir. Seramikler de kendi içerisinde sınıflandırmaya tabii tutulmaktadır. Seramiklerin altında sertleştirici materyal olarak metal kullanılmaktaydı. Geçmişte metal uygulanan, dayanıklılığı arttırıcı sermikler de estetik sınırlı olduğu için günümüzde artık metal seramik kaplamaları kullanmamaktayız. Daha çok zirkonyum altyapılı ya da tam seramik kaplamaları kullanmaktayız. Zirkonyumu ve tam seramik materyal kaplamalar estetik ve dayanıklılık açısından şuan en teknolojik materyallerdir.

 

Öncelikle dişteki çürük eski restoratif materyaller ya da eski dolgular gibi, şüpheli oluşumların tamamıyla temizlenmesi gerekmektedir ve dişlerden kullanılacak materyal kalınlığı kadar dişlerde küçültme yapılır.

 

DİŞ BEYAZLATMA 

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş veya yapısal olarak koyu renkte olan dişlerin mine ve dentin tabakalarında bulunan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile çözünmesi işlemini içermektedir. Kullanılan beyazlatma sistemlerinde aktif ajan olarak hidrojen peroksit ve karbamid peroksit kullanılır.

 

Günümüzde iki tip beyazlatma yöntemi kullanılmaktadır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği ev tipi beyazlatma tekniğidir. Bu yöntemde ölçü alınarak kendisine özel, dişlerinin üzerine takabileceği ince plastik esaslı bir kalıp hazırlanır. Hasta kendisine verilen beyazlatıcı ajanı bu kalıp yardımıyla tavsiye edilen süre boyunca kendisi uygular. Tedavi yaklaşık 1 ila 4 hafta arasında tamamlanır. Ancak bu tekniğin uygulama safhaları hekimin kontrolü altında olmadığı için bazen istenilen sonuçlara ulaşılamayabilir.

Bizimle İletişime geçin

uzmanlarımız sorularınızı yanıtlasın.