Deri, dış ortamla sürekli temas halinde olması nedeniyle hastalıkların oluşumuna açık bir organdır. Günlük yaşamda çevresel etkenler, kimyasal maddeler, alerjenler ve benzeri uyarıcılara sıklıkla maruz kalınması nedeniyle dermatolojik rahatsızlıkların ortaya çıkması kolaylaşabilir.
Deride oluşabilecek hastalıklar bazı durumlarda estetik ve kozmetik sorunlara, bazı durumlarda günlük işlevlerin yerine getirilmesinde oluşabilecek zorluklara neden olabilir. Bu nedenle dermatolojik hastalıklar fark edildikleri andan itibaren derhal tedavi edilmelidir.
CİLT TEDAVİLERİ HANGİ DURUMLARDA GEREKLİDİR?
Çevre şartlarının getirdiği olumsuz durumlarda (hava kirliliği, mevsim geçişleri), ruhsal ve psikolojik durumlarda (strese maruz kalma vb.), ergenlik, hamilelik gibi hormon geçişi dönemlerinde veya hormon bozukluklarında ve zamanla cilt üzerinde yaşın ilerlemesiyle birlikte deformasyonlar oluşur. Bununla birlikte cildin renginde ve şeklinde bozulmalar, cildin zamanla esnemesi ve kılcal damarların belirginleşmesi meydana gelir. Buradaki etkiyi en aza indirmek cilt tedavileri ile mümkündür.
CİLT TEDAVİLERİ SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEKLER
İlk olarak ciltteki sorunun ne olduğu belirlenerek sorunun kaynağı ve türü belirlenir. Belirlenen sorun ne ise uzman ile birlikte uygun tedavi şekli seçilir. Kendi başınıza ve çevrenin önerisiyle yapacağınız cilt tedavileri daha büyük ve kalıcı sorunlara yol açacaktır.
CİLT TEDAVİLERİ İÇİN KULLANILAN TEDAVİ TEKNİKLERİ
uzmanlarımız sorularınızı yanıtlasın.